Hoe ziet Lennik er uit na corona?

De roep vanuit de samenleving om een weg te vinden uit de crisis (exit en relance) klinkt steeds luider. Wij als gemeente zijn bezorgd om de veiligheid en leefbaarheid van elke laag binnen onze samenleving. Het gemeentebestuur wil ondersteuning bieden en samen met jullie, onze inwoners, ‘denktanks of werkgroepen’ oprichten. 

Nu maatregelen beginnen te versoepelen en de economie kan heropstarten, is het van zeer groot belang de ondernemers en verenigingen extra te ondersteunen om volwaardig opnieuw overeind te komen.

Hoe gaan we te werk?

De impact van de coronacrisis laat diepen sporen na en wellicht keren we nooit helemaal terug naar de situatie van vroeger. Er moet nagedacht worden over ons gedrag in publieke ruimte, hygiëne, mobiliteit, publieke evenementen,… zodat we samen kunnen werken aan 'het nieuwe normaal'.

Werk jij hier graag aan mee? 

Om deze geleidelijke opstart naar het nieuwe normaal te onderbouwen, gaan we ons lokaal relanceplan baseren op verschillende pijlers. Lees meer over de verschillende pijlers en stel je kandidaat voor de werkgroep(en) van jouw keuze.
In deze eerste fase gaan we van start met:

  1. Verenigingen
  2. Lokale handel & economie
  3. Land- en tuinbouw