home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Wereldfeest

Zondag 24 april organiseren de vrijwilligers van Rainbow4Kids, Kebene, 11.11.11. comité Lennik en Oxfam Wereldwinkel een wereldfeest, een feest met een Afrikaans tintje. Op de speelplaats van gemeenteschool 't Rakkertje (Hendrik Ghyselenstraat) kan je doorlopend genieten van een wereldmarkt.

Lennikenaren met buitenlandse roots zorgen voor een lekkernij uit hun thuisland. Proef een lekkere samosa (Pakistaans gerecht) of een Madazi (Afrikaanse donut).

Er worden tal van activiteiten voorzien en de toegang is gratis.

Activiteiten waar iedereen, jong of oud kan aan deelnemen.

  • Afrikaanse gezelschapsspelen: we spelen allemaal wel eens een gezelschapsspel maar heb je al eens een Afrikaans spel gespeeld? De Mancalaspellen zijn één van de oudste spellen van de wereld en kan door iedereen gespeeld worden.
  • Workshop XL schilderij: we werken met zijn allen aan een groot schilderij. De mensen van Mooss vzw begeleiden de workshop en zorgen samen met iedereen voor een geweldig kunstwerk.
  • Workshop djémbe en Afrikaanse dans: eerst leren we leuke deuntjes slaan op een djémbe en daarna gaan we op die deuntjes aan het dansen.
  • Tentoonstelling 'Hoe zie ik mijn leefwereld': een scholenproject waarbij we Lennikse scholen willen samenbrengen met Keniaanse scholen. De kinderen maken tekeningen over hun leefwereld en stellen deze tentoon op het wereldfeest. Na het wereldfeest worden de kunstwerken uitgewisseld tussen de Lennikse en de Keniaanse scholen.
  • Super Rumba, een Congoleese groep sluit de dag af met vrolijke ritmes en een zalige zuiderse sfeer.
Deel op facebook
Deel op twitter