Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Het doek valt definitief over jaarmarkt Lennik 2020

De steeds slechter wordende coronacijfers in België alsook in Lennik specifiek maken dat het niet langer verantwoord is om onze burgers op de jaarmarkt bij elkaar te brengen.

Sinds maart bevinden we ons in een bevreemdende situatie, doorstonden we een totale lock-down, zijn onze sociale contacten naar een minimum herleid,…

Zowel het gemeentebestuur als het jaarmarktcomité wilden de Lennikenaren graag een lichtpunt in deze duistere tunnel bieden. Hoewel het een waar huzarenstuk was om in deze omstandigheden een jaarmarkt te organiseren, begon het verhaal van de jaarmarkt met het alom vertegenwoordigde advertentieboekje. Om zowel elke Lennikse ondernemer als bedrijven uit de regio die eerder in het programmaboekje adverteerden een hart onder de riem te steken, schonken het gemeentebestuur en het jaarmarktcomité elk van hen sowieso een gratis advertentie (1/4 pagina), ter waarde van 55 euro. Begin oktober werd er afgeklopt op een afgeslankte versie. Het organiseren van de jaarmarkt in het gekende concept met de markt, waar ook kraampjes van verenigingen en organisaties hun vaste stek hebben, behoorde gezien de social distance maatregelen niet tot onze mogelijkheden. We waren genoodzaakt terug te keren naar de oeroude traditie van de jaarmarkt met dieren. Wedstrijden zouden doorgaan in de mate van het mogelijke. Op donderdag 22 oktober, viel helaas het doek over al deze inspanningen na overleg op de gemeentelijke preventie- en veiligheidscel.

De kermis die onze jaarmarkt steeds aanvult, zal eveneens niet plaatsvinden om te vermijden dat volk samen komt.

Jaarmarkt Lennik 2020 zou als een bijzondere editie en als één van de enige in onze regio de geschiedenisboeken ingaan. Nu blijft ook onze pagina leeg...

In Lennik hebben we de coronacrisis tot nu toe heel ernstig genomen en de maatregelen strikt nageleefd. De resultaten waren tot voor kort recht evenredig met de vele inspanningen van onze burgers. Momenteel heeft het virus ons in zijn greep maar we weten dat solidariteit ons hieruit zal verlossen. Laten we samen de gouden regels en maatregelen respecteren zodat we snel terug aan een bruisend Lennik kunnen werken.

Zowel het gemeentebestuur als het jaarmarktcomité tekenen alvast voor een super gezellige en corona-vrije jaarmarkt in 2021.

Deel op facebook Deel op twitter