Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Wonen en verplaatsen in Lennik

Lennik is een veilige gemeente die zorg draagt voor publieke ruimte, mobiliteit en veilige verplaatsingsmogelijkheden

Waarom vind je dat zo sterk?

In Lennik zijn er heel wat voet-en fietspaden die goed onderhouden worden, je kan je als zwakke weggebruiker veilig voortbewegen. De publieke ruimtes (pleintjes, markt, parken overheidsgebouwen) krijgen de nodige aandacht en kan je vlot gebruiken.

Er zullen zeker ook dingen anders of beter kunnen rond wonen, mobiliteit en publieke ruimte in Lennik. Wat is dat volgens jou?

Zoals eerder gezegd kan je je veilig rond bewegen in het centrum, maar dit zou nog veiliger kunnen als er wat meer zebrapaden rond de markt zouden zijn (bv. van carrefour naar boekhandel, van apotheek naar oogarts). Als autobestuurder beweeg je eveneens vlot door Lennik, er is duidelijke signalisatie en de wegen liggen er grotendeels goed bij. Enig punt dat soms wat gevaarlijk is, is als je uit de JB van Der Lindenstraat richting Alfred Algoedstraat rijdt. Als je bovenaan op JB van Der Lindenstraat bent en er staat een auto geparkeerd voor het boekhoudkantoor, kan je heel moeilijk zien of er een tegenligger afkomt.

Heb je nog geheel andere of vernieuwende suggesties binnen dit thema?

1) Ik vind het goed dat de straatverlichting 's nachts uitgaat, maar op sommige kleinere wegen kan dit soms gevaarlijk zijn. Eventueel een mogelijkheid om enkele straten apart te verlichten? 2) Er zijn verschillende busmogelijkheden naar Gooik, Halle, Erasmus,... maar zou een busmogelijkheid naar Ternat of Liedekerke ook geen meerwaarde kunnen hebben?