Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Wonen en verplaatsen in Lennik

Authentiek groen karakter op een steenworp van Brussel

Waarom vind je dat zo sterk?

Het is als randgemeente zeer moeilijk om een authentiek groen karakter te behouden en op te boksen tegen de verstedelijking (en verfransing) komende uit Brussel. Dilbeek, waar ik oorspronkelijk afkomstig van ben, heeft deze oorlog naar mijn mening helaas verloren. Hopelijk vaart Lennik niet die kant uit want het is hier echt fijn vertoeven!

Er zullen zeker ook dingen anders of beter kunnen rond wonen, mobiliteit en publieke ruimte in Lennik. Wat is dat volgens jou?

Overdaad aan trajectcontroles op banen waar dit niet nodig is (is dit een manier om de gemeentekas te spijzen?). Parkeerbeleid in het centrum is niet ideaal en promoot het “lokaal winkelen” niet bepaald. Een parkeerboete krijgen in je eigen gemeente omdat je de gratis 15min hebt overschreden of omdat je geen gratis ticketje bent gaan halen (inkopen bij bakker en beenhouwer en dit ook aan de parkeerwachter aantonen via mijn aankoopticketjes) lijkt me niet echt the way to go om het lokaal winkelen te motiveren bij de mensen. Grote bussen en vrachtvervoer die langs de kroonstraat en het centrum passeren doen alles daveren en kunnen amper draaien zonder op de stoep te rijden of andere wegegebruikers te storen. Kan dit niet omgeleid worden? Kroonstraat lijkt voor sommige bestuurders (vooral s’avonds en s’nachts) wel een racebaan, misschien is een trajectcontrole daar juist wel een interessant middel. Oppassen met het overal bijbouwen van grote appartementsblokken of toestaan van winkels/zaken die het vlaamse karakter niet respecteren of geen diversiteit bieden op wat er al bestaande is - de ninoofsesteenweg in Dilbeek is een mooi voorbeeld van hoe het niet moet worden in Lennik!