Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Broed jij op een nieuw kunstig project?

Artiestenparcours Lennik

Omschrijf je kunstproject/ je concept hier.

Soort "opendeurdag" bij de Lennikse (amateur-)kunstenaars. Zij kunnen ofwel thuis hun kunst(werken) tentoonstellen (en eventueel verkopen) of, indien niet mogelijk, op een centrale plaats (Kunstacademie, Dekenij, andere,...). Daarbij kan er een hapje en/of drankje aangeboden worden aan de bezoekers. Wij woonden vroeger in Jette en jaarlijks werd er op een vaste datum (3e weekend van april als ik het me goed herinner) een Artiestenparcours georganiseerd, met groot succes. Ik denk dat dat ook in andere gemeenten georganiseerd wordt.
8
4
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Op 6 en 7 Mei is er in Vlaanderen "atelier in beeld - Open studio days", met veel media promotie en vooral met veel ervaringen over wat werkt en wat niet werkt. Er zou kunnen een parcours zijn langs de ateliers die wensen te demonstreren en eveneens langs enkele "openbare plaatsen" waar zij die werken zonder atelier, maar wel leuke dingen kunnen tonen (muziekinstrument, zang, schrijven, ... ) kunnen demonstreren. Ik probeer donderdag langs te komen, als ik er op tijd geraak.
Ik vind dat artiestenparcours wel kwaliteit weergeeft. Iemand moet ook een selectie maken uit de kandidaten. Er is een verschil tussen iemand die koekjes kan bakken of pareltjes rijgen en mensen die bezig zijn met kunst of een ambacht. Ik wil dit wel mee organiseren, want tot nu toe beweegt er niet veel met de aanzet of organisatie van een dergelijk event.
Artiesten of kunstparcours klinkt misschien wat 'hoogdrempelig'. Misschien het woord 'ambachtelijk' of 'creatief' toevoegen. Je kan veel meer mensen samenbrengen.
Super idee. Ik doe graag mee aan het artiestenparcours.
Ik doe ook mee!