Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent

Welke noden zie jij op vlak van het verbeteren van sportinfrastructuur in de regio?

Specifiek voor Lennik: Het optimaal benutten van sportinfrastructuur die voor handen is zodoende elke Lennikse sportvereniging zijn/haar gevraagde sporturen kan verkrijgen. Vandaag is er in Lennik, naast de gemeentelijke sporthal 'Jo Baetens', een tweede sporthal neergepland op Lennikse grond, nl. de sporthal aan het Sint-Godelieve-Instituut in SML. Deze sporthal wordt, naar mijn mening, niet ten volle benut gelet op het feit dat deze sporthal enkel tijdens de schooluren gebruikt wordt. Deze sporthal zou benut kunnen worden door Lennikse sportverenigingen zoals Volleybal Heren/Dames, Lennikse Minivoetbalbond,... aangezien deze sportverenigingen niet hun gewenste aantal sporturen in de sporthal 'Jo Baetens' kunnen bekomen. Het gebruik van een sporthal aan een school kan men vergelijken met buurgemeenten Dilbeek (Campus Parnas, Don Bosco Groot-Bijgaarden), Ternat (Sint-Jozef Instituut) en Halle (Don Bosco) waar dit vandaag wel mogelijk gemaakt wordt.
Roel B.
0 0
Log in om te stemmen

Broed jij op een nieuw kunstig project?

Etalage
Het idee om een kunstenwandeling te organiseren langs de etalages van lokale handelaars groeide in lockdown-tijden. De nood om veilig uit ons kot te komen is er niet meer, maar het idee zou nog steeds uitgewerkt kunnen worden , bv op een moment dat "de middenstand" in de kijker staat. (dag van de middenstand,...) Zie foto: bij de kapper :)
Veerle V.
0 0
Log in om te stemmen

Broed jij op een nieuw kunstig project?

Artiestenparcours Lennik
Soort "opendeurdag" bij de Lennikse (amateur-)kunstenaars. Zij kunnen ofwel thuis hun kunst(werken) tentoonstellen (en eventueel verkopen) of, indien niet mogelijk, op een centrale plaats (Kunstacademie, Dekenij, andere,...). Daarbij kan er een hapje en/of drankje aangeboden worden aan de bezoekers. Wij woonden vroeger in Jette en jaarlijks werd er op een vaste datum (3e weekend van april als ik het me goed herinner) een Artiestenparcours georganiseerd, met groot succes. Ik denk dat dat ook in andere gemeenten georganiseerd wordt.
Jan L.
1 4
Log in om te stemmen

Zeepkistenrace

De aller snelste
Elias V.
0 0
Log in om te stemmen

Broed jij op een nieuw kunstig project?

The World From Above - Fine Art Fotografie
Alle foto's van het kunstfotografieproject “The World From Above” zijn recht naar beneden genomen vanaf openbare plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Dit allemaal zonder gebruik te maken van een drone. Door tientallen afbeeldingen te combineren, is een nieuwe fotografische realiteit gecreëerd waarin tijd en ruimte samenkomen. Enerzijds zijn dit foto's waarin de minuten of uren, die op een bepaalde plek zijn verstreken, tot één moment zijn teruggebracht. Anderzijds zijn er ook foto’s gecreëerd waarbij een nieuwe dimensie ontstaat door dezelfde afbeelding voortdurend te herhalen tot een nieuw geheel. In eerste instantie lijken de foto's erg realistisch, maar als je opnieuw kijkt, krijg je een surrealistisch gevoel. “The World From Above” kreeg reeds internationale erkenning en behaalde prijzen en nominaties bij fotowedstrijden in New York, Los Angeles, Parijs, Londen, Wenen, Tokyo, Amsterdam en Budapest. www.theworldfromabove.be
Werner R.
0 0
Log in om te stemmen

In Lennik zit je goed

Katrien D.
0 1
Log in om te stemmen
Ontdek ze allemaal
Meer nieuws & activiteiten

Heb jij een idee voor de Lennikse jeugd? Wat wil je graag als jongere in Lennik? Denk je graag mee met de jeugdraad?

De jeugdraad is de spreekbuis voor alle kinderen, tieners en jongeren binnen de gemeente. Via deze weg kunnen jullie ideeën, voorstellen en vragen voorgesteld worden aan het beleid.

Werk mee aan het Lennikse jeugdbeleid

Bouw mee aan de toekomst van Lennik

Via het platform "Vrije Tijd" gaan we samen op zoek naar manieren om leven in Lennik beter te maken met betrekking tot: jeugdraad, sport, evenementen, (amateur)kunsten, infrastructuur, bibliotheek, toerisme, zachte recreatie, cultuur, laagdrempeligheid, verenigingsleven, openluchtleven, vorming, cultureel patrimonium, animatie en ...