Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Natuurpark Lennik voor iedereen

Een bivakplek (zoals deze op vanop de website Bivakzone.be) zou veel wandelaars kunnen aantrekken om er een tentje op te slaan voor 1 nacht. Een erkende, legale plek in de natuur waar je kort, luxeloos en discreet mag overnachten in je eigen tent. Bestemd voor wie te voet of per fiets onderweg is, niet per auto.Je verblijft er volgens het 'leave no trace'-principe en zonder verstoring van de natuurlijke omgeving.

Je zou er een plateau kunnen bouden in hout waar je bij goed weer gewoon je matje en slaapzak op kan uitrollen, als 'landmark'.

Het concept ‘landmark’ is misschien nog onbekend. Het zijn vaak ruimtelijke elementen in het landschap die herkenbaar zijn voor inwoners en toeristen en daardoor een aantrekkingspunt kunnen zijn. Gekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Vlooybergtoren in Tielt-Winge, het doorkijkkerkje in Borgloon,... Welk type landmark krijgt je voorkeur voor de site in Lennik?

Een formatie met zit en/of speelmogelijkheden

De ‘landmark’ krijgt een plaats op een verhoogde plek (15m op 15m) in het weiland, naast de toegangsweg. Wat moet je er kunnen doen? (prioriteit)

Uitrusten

Welk materiaal is het meest geschikt voor een landmark op die locatie?

Hout

Welke bijkomende voorwaarden vind je belangrijk voor deze plek? (meerdere antwoorden mogelijk)

Het moet natuurlijk zijn, Het moet diervriendelijk zijn

Welke van deze voorwaarden vind je meest belangrijk?

Het moet natuurlijk zijn

Welke afbeeldingen spreken jou het meeste aan op volgende link: Voorbeelden landmark. Surf in je browser terug naar de vragenlijst en selecteer het overeenstemmende nummer hieronder.

2, 6
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties