Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Lennikse verwenbon

Ontdek alle info

Lennikse verenigingsbon

Ontdek alle info

Lennikse waardebon

Ontdek alle info

Ontdek het aanbod op de kaart

Strikte voorwaarden ondernemers voor heropening niet-essentiële winkels

01-12-2020
Het Overlegcomité besprak op 27/11 de epidemiologische situatie in ons land en nam o.a. de beslissing om de niet-essentiële winkels te heropenen onder strikte voorwaarden. In dit nieuwsbericht geven we je een stand van zaken en overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
Heropening van winkels onder strikte voorwaarden

Niet-essentiële winkels mogen opnieuw openen vanaf 1 december 2020.

Er gelden echter strikte hygiënische voorwaarden:

Strikte opvolging van de basisregels zoals handen wassen, afstand houden en het dragen van een mondmasker. Preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn voor alle bezoekers, inclusief personeelsleden en leveranciers. Aan de ingang moet ontsmettende handgel ter beschikking zijn; iedereen die de winkel betreedt moet zijn/haar handen ontsmetten. Personeel krijgt een passende opleiding. Individueel winkelen met één volwassene per winkelbeurt.
Het gezelschap van kinderen tot en met 18 jaar wordt zoveel mogelijk beperkt. Een winkelbezoek wordt tot een minimum beperkt en duurt maximaal 30 minuten. Winkels zijn verantwoordelijk voor het beheer van de wachtrijen buiten de winkel.  Er moet toezicht zijn op buitenstaande wachtende winkelaars, zodat de afstandsregels gerespecteerd worden. De organisatie buiten de winkel gebeurt volgens de richtlijnen van de lokale overheden.

De voorwaarden hebben ook betrekking op het maximaal aantal klanten per vierkante meter toegankelijke vloeroppervlakte:

Voor winkels geldt de norm van één klant per 10 m². Winkels met een oppervlakte van minder dan 20 m² laten maximaal 2 klanten tegelijk toe, mits respecteren van de afstandsregels.
De onderneming neemt de gepaste hygiënemaatregelen om de inrichting en het gebruikte materiaal regelmatig te desinfecteren. De onderneming zorgt voor een goede verluchting. Grote winkels van meer dan 400 m² dienen verplicht een toegangscontrole te voorzien. De toegang tot de winkelcentra, winkelstraten en parkings wordt door de bevoegde gemeentelijke overheid, in overeenstemming met de instructies van de minister van Binnenlandse Zaken, zo georganiseerd, dat de afstandsregels kunnen worden gerespecteerd, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.

Alle bepalingen werden opgenomen in het ministerieel besluit van 28 november 2020.

Meer info kan je nalezen op https://www.lennik.be/handelszaken 

Spreuken in het straatbeeld zorgen voor positieve energie in Lennik - Doe ook jij mee?

29-09-2020

Elk jaar zetten we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het belang van een goede geestelijke gezondheid extra in de kijker! Sociale cohesie is meer dan ooit actueel.

Spreuken in het straatbeeld zorgen voor positieve energie in Lennik

Tijdens de hele maand oktober willen we spreuken laten opduiken in het straatbeeld via alle handelaars in Lennik. Verras mensen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan. Vooraankondiging is niet nodig. De verrassing doet het werk!
Met de spreukenactie willen we niet alleen een glimlach opwekken, maar mensen ook doen nadenken over hun geestelijke gezondheid: Hoe voelen we ons echt vandaag?

Dit jaar is het een bijzondere editie: sinds enkele maanden bepaalt COVID-19 ons dagelijkse leven. De invloed van dit virus op ons mentaal welbevinden is enorm: het spreekt ieders veerkracht aan. De slogan ‘Samen Veerkrachtig’ is dus meer dan ooit op zijn plaats. Verbinding en veilige ontmoeting staan in deze campagne centraal. Want verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen!

Doe je mee?

De intergemeentelijke preventiedienst gezondheid stelt voor elke deelnemende lokale handelaar een raamsticker en raamstift ter beschikking.
Deze kunnen jullie vanaf morgen, 30/09/2020, afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Het gemeentehuis is dagelijks open van 8.30 tot 12.30 uur, woensdag van 8.30 tot 16 uur en op donderdag ook van 16 tot 20 uur. Verder geven we je graag ook stickers mee die je ter beschikking van je klanten kan stellen.

Deel je spreuk op onze facebookpagina met vermelding van #samenveerkrachtig.

Nog enkele tips voor jouw spreuk: Stem de inhoud van de spreuken af op het type locatie. Voorbeelden: School: ‘Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd.’ Apotheker: ‘Het beste medicijn, is drie keer daags een complimentje.’ Sporthal: ‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van.’ Zet onder elke spreuk #samenveerkrachtig.
#samenveerkrachtig verwijst naar de rode draad van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en naar samenveerkrachtig.be waar mensen een overzicht vinden van alle geplande acties in heel Vlaanderen tijdens de 10-daagse.
Meer nieuws & activiteiten

Samen creatief voor een duurzaam Lennik 2030

Het gemeentebestuur zet in op participatie. Zo gaven we samen vorm aan ons meerjarenplan en kozen we de naam van onze nieuwe tweedehandswinkel.

Ontdek alle trajecten