Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Oproep computers - al onze kinderen verdienen gelijke kansen

Als onze Lennikse basisscholen ook na de paasvakantie dicht blijven, komen er opnieuw heel wat uitdagingen op ons af. De kinderen en hun ouders zullen nieuwe leerstof/ leerboeken aangereikt krijgen om samen mee aan de slag te gaan via afstandsonderwijs.

Onze scholen bekijken nu volop hoe ze dit alles praktisch kunnen regelen. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat dit alles haalbaar blijft voor de school, de kinderen én hun ouders. Vaak wordt er gewerkt rond online lessen of online apps om kinderen leerstof aan te bieden. Op die manier krijgt het afstandsonderwijs vorm. Voor een heel aantal gezinnen die niet over een computer, laptop of tablet beschikken, vormt dit afstandsonderwijs echter een groot probleem.  

Als bestuur geloven wij in gelijke kansen voor al onze kinderen en willen wij samen met jou de scholen en gezinnen een handje helpen. We willen alle kinderen de kans geven om afstandsonderwijs te kunnen volgen en niet achterop te geraken.

Heb jij een computer, laptop of tablet die je zelf niet meer gebruikt maar waar kinderen wel nog mee aan de slag kunnen? Laat het ons zeker weten.
Je kan je toestel(len) in de loop van de paasvakantie binnen brengen op het gemeentehuis of op het OCMW. Het bestuur zorgt vervolgens samen met de scholen dat deze computers, laptops en tablets bij de juiste kinderen terecht komen.

Belangrijk!

  • Schenk je je toestel weg? Zorg dat je al je persoonlijke gegevens eraf haalt.
  • Geef je je toestel in bruikleen? Kopieer je persoonlijke gegevens op een externe harde schijf (of scherm ze voldoende af op je toestel).
  • We zijn uiteraard enkel op zoek naar werkende toestellen waar de kinderen direct mee aan de slag kunnen.
  • Het gemeentebestuur zorgt samen met de directies van de scholen voor de verspreiding van de ingeleverde toestellen.

Hoe kan je je toestel inleveren?
Om je toestel(len) binnen te brengen in het gemeentehuis, neem je telefonisch contact op met de dienst onthaal op 02 532 41 15. Is het voor jou gemakkelijker om langs te gaan op het OCMW, kan dit zeker ook. Neem dan telefonisch contact op met het onthaal van het OCMW op 02 532 41 45. Op die manier kan je een afspraak maken om je toestel(len) binnen te brengen.

Gelieve deze oproep zo veel mogelijk te verspreiden!

Deel op facebook
Deel op twitter