Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Stoffen mondmasker op afroep

Lennik is zeer bekommerd om de veiligheid van haar bevolking en zal iedere inwoner midden mei een gratis stoffen mondmasker aan huis leveren. Lennik wil echter al vanaf maandag 4 mei mensen helpen die het openbaar vervoer nemen en/of opnieuw aan het werk gaan en verdeeld de mondmaskers in 2 fasen.


Fase 1: Ben je Lennikenaar en moet je vanaf maandag opnieuw aan het werk of gebruik maken van het openbaar vervoer?

Aarzel niet om vanaf maandag 4 mei langs te komen op het gemeentehuis om alvast een stoffen mondmasker af te halen. Om dit alles in goede banen te leiden, dien je in bezit te zijn van je abonnement van het openbaar vervoer en/ of het attest van je werkgever waarop vermeld is dat je moet werken en je hiervoor in het publieke leven moet begeven. Je kan enkel een mondmasker afhalen voor de leden van jouw gezin die moeten werken of het openbaar vervoer dienen te gebruiken. Kindermondmaskers zijn nog niet beschikbaar.

Het onthaal is dagelijks open van 8.30 tot 12.30 uur, woensdag van 8.30-16.00 uur en op donderdag ook van 16-20 uur. Een afspraak maken hoeft niet, al vragen we je natuurlijk niet massaal maandagochtend te komen en de social distancing maatregelen na te leven en min. 1,5 m afstand te houden.


Fase 2: 
Elke inwoner krijgt een gratis stoffen mondmasker aan huis geleverd.

Zoals gecommuniceerd stelt gemeente Lennik voor elke Lennikenaar (volwassenen én kinderen) een gratis stoffen mondmasker ter beschikking. Gezien de grote vraag en wachttijden bij leveringen, zijn wij genoodzaakt even geduld uit te oefenen. We stellen alles in het werk om je deze mondmaskers persoonlijk, met  respect voor de social distancing maatregel,  door onze talrijke vrijwilligers aan huis te laten bezorgen rond half mei. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Met het gratis stoffen mondmasker draagt het gemeentebestuur bij aan een zo veilig mogelijke terugkeer naar het publieke leven naarmate de exitstrategie uitgerold wordt.

Deel op facebook Deel op twitter