Heropstart wekelijkse markt Lennik, martkbus en boerenmarkt Gaasbeek

Vanaf dinsdag 19 mei mag de wekelijkse markt in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik opnieuw plaatsvinden. Tegelijk zal ook onze wekelijkse marktbus vanaf dinsdag opnieuw ingelegd worden.

Om de veiligheid van iedereen te garanderen is er in overleg met de marktkramers en op basis van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad een circulatieplan opgemaakt. Zo zal het volledige marktplein nu autovrij worden om zoveel mogelijk plaats tussen de kramen mogelijk te maken. Zoals opgelegd, zal er eveneens slechts één in- en één uitgang voorzien worden. Bezoekers van de markt volgen verplicht het éénrichtingsverkeer. Voor elk marktkraam is er een klantenzone waarin een maximum aantal klanten worden toegelaten. Marktkramers dragen verplicht een mondmasker en noch voeding, noch drank mogen geconsumeerd worden op de markt. Zowel bij de in- als de uitgang wordt een standje voorzien waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten. We raden bezoekers aan een mondmasker te dragen, het gezicht niet aan te raken en voor en na het marktbezoek grondig de handen te wassen.

Vanaf zaterdag 23 mei heropent vervolgens de boerenmarkt in Gaasbeek. Ook hiervoor werken we aan een circulatieplan dat waakt over de richtlijnen inzake social distance en hygiëne.