Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Spreuken in het straatbeeld zorgen voor positieve energie in Lennik - Doe ook jij mee?

Elk jaar zetten we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het belang van een goede geestelijke gezondheid extra in de kijker! Sociale cohesie is meer dan ooit actueel.

Spreuken in het straatbeeld zorgen voor positieve energie in Lennik

Tijdens de hele maand oktober willen we spreuken laten opduiken in het straatbeeld via alle handelaars in Lennik. Verras mensen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan. Vooraankondiging is niet nodig. De verrassing doet het werk!
Met de spreukenactie willen we niet alleen een glimlach opwekken, maar mensen ook doen nadenken over hun geestelijke gezondheid: Hoe voelen we ons echt vandaag?

Dit jaar is het een bijzondere editie: sinds enkele maanden bepaalt COVID-19 ons dagelijkse leven. De invloed van dit virus op ons mentaal welbevinden is enorm: het spreekt ieders veerkracht aan. De slogan ‘Samen Veerkrachtig’ is dus meer dan ooit op zijn plaats. Verbinding en veilige ontmoeting staan in deze campagne centraal. Want verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen!

Doe je mee?

De intergemeentelijke preventiedienst gezondheid stelt voor elke deelnemende lokale handelaar een raamsticker en raamstift ter beschikking.
Deze kunnen jullie vanaf morgen, 30/09/2020, afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Het gemeentehuis is dagelijks open van 8.30 tot 12.30 uur, woensdag van 8.30 tot 16 uur en op donderdag ook van 16 tot 20 uur. Verder geven we je graag ook stickers mee die je ter beschikking van je klanten kan stellen.

Deel je spreuk op onze facebookpagina met vermelding van #samenveerkrachtig.

Nog enkele tips voor jouw spreuk:

 • Stem de inhoud van de spreuken af op het type locatie.
  • Voorbeelden:
   • School: ‘Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd.’
   • Apotheker: ‘Het beste medicijn, is drie keer daags een complimentje.’
   • Sporthal: ‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van.’
  • Zet onder elke spreuk #samenveerkrachtig.
   #samenveerkrachtig verwijst naar de rode draad van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en naar samenveerkrachtig.be waar mensen een overzicht vinden van alle geplande acties in heel Vlaanderen tijdens de 10-daagse.
Deel op facebook
Deel op twitter