Volgende projecten zullen in de komende jaren participatief worden aangepakt:
Erfgoed dat actief wordt gebruikt, blijft bestaan en heeft groeikansen. Daarom moet het publiek nader worden betrokken en moeten we de maatschappelijke rol van erfgoed verder verkennen en erkennen. De zorg voor erfgoed is de komende jaren onderhevig aan veranderingen en nieuwe maatschappelijke verwachtingen. Herbestemming van onroerend erfgoed wordt een prioriteit voor alle overheden. Aangepast gebruik draagt bij tot de duurzaamheid van erfgoed. ‘Monumenten’ hebben maar zelden één functie of vullen hun functie zelden op één manier in. Hergebruik met een actuele invulling die respect heeft voor de erfgoedwaarden geeft ons erfgoed hedendaagse relevantie, toont de waarde van erfgoed voor de samenleving en houdt het ‘in leven’.
Voorbeelden van mogelijke doe- of denkgroepen Erfgoed
Met de sportregio Pajottenland werd reeds nagedacht om de subsidiereglementen sport van de 10 gemeenten op elkaar af te stemmen. Opzet is om meer te sturen op output omdat we nu als gemeente niet echt weten wat er met de subsidies gebeurt in de verschillende sportclubs die subsidies krijgen.
Een eerste aanzet tot vernieuwing werd binnen de werkgroep reeds opgemaakt. Om dit sjabloon nu verder uit te werken op maat van de gemeente Lennik zal een werkgroep/denkgroep worden opgericht. Doelstelling is om tot een vernieuwd subsidiereglement te komen dat tegemoet komt aan de actuele noden en behoeften van onze gemeentelijke sportvereniging.
Opstart werkgroep/denkgroep voorjaar 2021