Wat zijn denkgroepen?
Een denkgroep komt samen en bespreekt een welbepaald onderwerp, thema of probleemsituatie. Er wordt projectmatig, beheersbaar en resultaatgericht gewerkt. Belangrijk is dat er een duidelijk start –en eindpunt is. Vanuit de administratie kan, indien nodig, de noodzakelijke info verstrekt worden.
Voor elk type onderwerp kan je ervoor zorgen dat de juiste mensen rond de tafel zitten door de poule van geïnteresseerden die zich hebben geregistreerd via het digitale platform aan te schrijven. Afhankelijk van het onderwerp kan je ook mensen oproepen om te komen, bijvoorbeeld externe specialisten.
Belangrijk is wel ervoor te zorgen dat je steeds een mix van mensen rond de tafel hebt: de doeners en de denkers. Beide heb je nodig om tot een goed resultaat te komen. Deze werkgroepen staan ook in verbinding met de andere platformen (beleidsdomeinen) wanneer nodig (kruisbestuiving).
Het samenstellen van een denkgroep kan op eigen initiatief of na een oproep vanuit de gemeente. Dit tweerichtingsverkeer biedt een goede voedingsbodem voor nieuwe en frisse ideeën.
Op "Lennik aan zet" kan iedereen de inhoud van dit online platform bekijken zonder zich kenbaar te maken. Wil je zelf actief deelnemen, dan moet je éénmalig een account aanmaken.
Bij inschrijving vragen we je of je interesse ligt bij het platform Mens, Omgeving en/ of Vrije Tijd. Op die manier kunnen we info over onze projecten, oproepen en vragen rond adviesverlening gericht naar jullie, onze geïnteresseerde en geëngageerde burgers, versturen. Net als wanneer er een doe- of denkgroep wordt opgericht, zal er per platform een oproep naar gelang het onderwerp jouw richting uitkomen.