Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent

Hoe kunnen we buurten aangenamer maken?

Langs Lennikse landwegen: van zitbanken tot picknick tafels en beweegbanken.
Een rustpunt, een stilteplek, ontmoetingsplek, een beweegplek voor jong en oud
Kaatje S.
0 0
Log in om te stemmen

Hoe kunnen we buurten aangenamer maken?

Openbare toileten
Meer openbare toiletten in heel lennik. Zeker nu met corona is alles dicht en kan je als wandelaar bijna nergens gaan plassen.
Sandra V.
2 0
Log in om te stemmen

Wil jij deel uitmaken van de advies-schrijfgroep Mens?

Wij leven niet alleen. Wij maken met zijn allen deel uit van een samenleving. Onze gemeente, onze leefomgeving, de buurt waarin wij wonen en leven draagt bij tot ons welzijn. Wij gaan ervan uit dat iedereen recht heeft op om te wonen, te werken, te ontspannen. Het afstemmen van de verschillende noden van wonen, nijverheid, landbouw en natuur is een uitdaging. Het uitbouwen van een leefbare samenleving waar een ieder zich thuis kan voelen en thuis zijn is te belangrijk om langs de zijlijn te staan. Het is een uitdaging om de vaak tegenstrijdige belangen op een duurzame manier te harmoniseren zodat iedereen zich kan ontwikkelen in een aangenaam, gezond en leefbaar Lennik. Ik wens niet langs de zijkant te staan en actief mee te werken aan een leefbare samenleving en buurt.
Dominique C.
0 0
Log in om te stemmen

Wil jij deel uitmaken van de advies-schrijfgroep Mens?

Gezien mijn jarenlange ervaring in diverse adviesraden, meen ik een positieve bijdrage te kunnen betekenen voor de advies-schrijfgroep Mens
Willy V.
0 0
Log in om te stemmen

Hoe kunnen we buurten aangenamer maken?

Een park waar mensen elkaar kunnen ontmoeten
In het centrum van Sint kwintens Lennik ontbreekt een park, er is veel verharding. Zo een park is een ideale ontmoetingsruimte voor de mensen die in het centrum op een appartement wonen of geen tuin hebben of slecht te been zijn en niet ver kunnen stappen. Het is een rustplek met banken waar de mensen kunnen genieten van het mooie weer , van sociaal contact en van het groen rondom hen. Er wordt al even voor geijverd hier in Lennik en er is zelfs al een plaats voor vernoemd, namelijk het woonuitbreidingsgebied achter de woningen van de Frans Vandersteen en de Veldstraat.
An V.
1 1
Log in om te stemmen

Hoe kunnen we buurten aangenamer maken?

zwembad
gemeentelijk zwembad in Lennik
Via ideeënbus Ingrid F.
0 1
Log in om te stemmen
Ontdek ze allemaal

Kriebelen jouw handen ook om activiteiten voor senioren uit te werken?

17-01-2024

Onze handen kriebelen om activiteiten uit te werken voor senioren. En dat doen we nog het liefst samen met jou!  Enerzijds werken we in overleg met jou graag aan de planning van een onvergetelijk seniorenfeest in augustus 2024. Anderzijds evalueren we de seniorenweek die doorging in november 2023.   Zet jij graag mee je schouders onder de doegroep senioren? Dat kan! Schrijf je in voor de doegroep 'Senioren'. Op maandag 26 februari van 10 tot 12 uur komen we samen in de raadzaal van de Dekenij. Kan je er niet bij zijn?Past 26 februari niet in jouw agenda maar heb je toch suggesties? Ook die horen we graag! We nemen je bijdrage met plezier mee naar het overleg van deze doegroep.

Werk ook jij graag mee aan het programma van de seniorenweek 2023?

27-07-2023

Met het seniorenfeest van 22 augustus in het vooruitzicht kriebelen onze handen om nieuwe activiteiten uit te werken. En dat doen we het liefst terug samen met jou! Schrijf je hier in voor de doegroep 'seniorenweek' en bepaal mee het programma voor de seniorenweek 2023. Van 20 tot 26 november is het seniorenweek, waarmee we de vele senioren in de watten leggen met uiteenlopende activiteiten.  Beslis jij graag mee wat er op het programma komt?Dat kan door je hier aan te melden voor de doegroep. Maandag 11 september om 10 uur steken wij graag samen met jou de koppen bij elkaar in de raadzaal van de Dekenij.  Kan je er niet bij zijn?Past 11 september niet in jouw agenda maar heb je toch suggesties voor het programma van de seniorenweek? Ook die horen we graag! Geef hier door welke activiteiten er volgens jou zeker niet op het programma mogen ontbreken. We nemen je bijdrage met plezier mee naar het overleg van deze doegroep.

taaloefenkansen

Nederlands leren in Lennik. Denk jij mee over het bieden van taaloefenkansen?

27-06-2023

Samen met jou brengen we in kaart welke mogelijkheden er zijn om de Nederlandse taal op een informele manier te oefenen en gaan we op zoek naar extra acties om meer taaloefenkansen te creëren.   Deel jouw ervaring/ ideeën over taaloefenkansen tijdens een eerste brainstorm op dinsdag 4 juli van 19 tot 21 uur in Praatcafé 't Steentje, Hendrik Ghijselenstraat 7.   Inschrijven: https://lennikaanzet.be/mens/topics/2839 of praatcafe@lennik.be   Voor wie? Iedereen die interesse heeft in het thema en mee wil nadenken. Vrijwilligers die zich voor eventuele toekomstige initiatieven rond taalfoefenkansen willen engageren. Partnerorganisaties met expertise i.v.m. taaloefenkansen.

Meer nieuws & activiteiten

Lennik ondersteunt de handelaars door hun specifiek 'creatief' aanbod bekend te maken.

Ondersteun de Lennikse handelaars en koop lokaal. Ze hebben je harT nodig!

www.ikkoopinlennik.be

Bouw mee aan de toekomst van Lennik

Via het platform "Mens" gaan we samen op zoek naar manieren om leven in Lennik beter te maken met betrekking tot: ontwikkelingsondersteuning, kinderopvang, ouderenbeleid, onderwijs, korte keten, welzijn, vereenzaming, toegankelijkheid, armoede, lokale handel, veiligheid, integratie, ondernemen, ontmoetingsplekken, en …