Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Praatcafé

Nieuwe mensen en culturen leren kennen op café… Klinkt dat niet geweldig?

In Lennik willen we vereenzaming bestrijden, mensen laten samenkomen en taalkansen bieden. Samen met jou denken wij graag verder na over de realisatie van dit project dat kadert in onze beleidsdoelstelling waarbij Lennik een sociaal beleid voert dat mensen verbindt.

Door op café een praatje te slaan over dagdagelijkse zaken, leer je nieuwe mensen kennen, kan je ervaringen uitwisselen en gewoon zalig ontspannen. In deze ontmoetingsplek, bieden we je bovendien extra taalkansen zonder de prestatiedruk die je in het dagelijkse leven ervaart wanneer je een fout maakt. In Lennik willen we met het oprichten van een praatcafé laagdrempelig generaties en culturen met elkaar verbinden.

Begin juli vond de eerste verkennende vergadering van de enthousiaste denkgroep plaats. We spraken af in het pand waar het praatcafé komt en gingen na een kennismakingsrondje door het concept, de visie en dachten na over de doelstelling van het praatcafé, de doelgroep en het bereiken van deze groep, openingsuren en tarieven. De denkgroep besloot het praatcafé de naam ’t Steentje te geven, wat bij veel Lennikenaren meteen de link naar de locatie legt. De PowerPoint presentatie en het verslag van de eerste vergadering van de denkgroep lees je hier.

Op 19 augustus om 20 uur zal de denkgroep opnieuw samenkomen in de Hendrik Ghijselenstraat 7, 1750 Lennik. Op de planning staat het overlopen van het financieel plan, het opmaken van een moodboard rond de inkleding van het pand, de activiteiten van het café en het opstarten van de communicatie. Tot slot brainstormen we ook al even over we de feestelijke opening. 

Volg onze kanalen en mis de opening niet.

Broed jij nog op ideeën of wil je zelf ook graag je schouders onder dit mooie project zetten? Laat het ons hier weten of via één van onze ideeënbussen.
Ligt dit initiatief jou nauw aan het hart en draag je graag je steentje bij? Wij zoeken vrijwilligers.