Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie kozen voor RecyKleer

Lennik zet in op sociale contacten, duurzaamheid en sociale inclusie.

In ons nieuwe pand in de Hendrik Ghijselenstraat 9, opende 27 juni niet enkel een Babytheek, maar ook een tweedehandswinkel. Twee verschillende concepten waarvan wij overtuigd zijn dat ze elkaar versterken.

De naam voor onze tweedehandswinkel kiezen, kan eenvoudig lijken. Toch was het een cruciale stap waarbij we jullie, onze inwoners, wilden betrekken en lieten participeren.

Donderdag 23 april lanceerden we via ons participatieplatform Lennik aan zet de oproep om ideeën voor een leuke naam achter te laten. Ideeën indienen kon tot uiterlijk woensdag 6 mei via mail, sociale media en Lennik aan zet. Jullie leverden 64 bijdragen en brachten daarbovenop reeds 22 steunstemmen uit.

De werkgroep ‘Tweedehandswinkel’ maakte vervolgens uit deze lijst een shortlist van hun 5 favoriete namen waarvan het college van burgemeester en schepenen kennis nam.

Tussen 14 en 29 mei konden jullie vervolgens op jullie favoriete naam voor de tweedehandswinkel stemmen. In totaal brachten 55 inwoners hun stem uit. Bedankt!

49 personen participeerden rechtstreeks via Lennik aan zet en 6 anderen stuurden hun stem via mail.
RecyKleer stak er met 27 stemmen met kop en schouders bovenuit. Daarna volgden Kwintencirkel met 11, Neuze neuze met 10, ’t kapstokske met 5 en In de kabas met 2 stemmen.

Woensdag 1 juli werden de resultaten van dit participatietraject op de gemeenteraad voorgelegd.

-----------------------------------------------------------------------------

Op 2 juli 2020 openden we officieel onze tweedehandswinkel RecyKleer in het pand op de Hendrik Ghijselenstraat 9. RecyKleer is naast de Babytheek een 2e duurzaam project. Beiden vullen elkaar mooi aan en maken van het pand naast een winkel ook een sociale ontmoetingsplaats. 

Wat is RecyKleer?

Recykleer is een tweedehandswinkel die een nieuw leven geeft aan gekregen kleding, linnengoed, speelgoed (niet elektrisch of op batterijen) en accessoires. In onze tweedehandswinkel vind je betaalbare basisstukken en leuke ‘foliekes’ aan zeer democratische prijzen. Bovendien krijgen mensen die bij het OCMW gekend zijn een klantenkaart waarmee ze nogmaals 50% korting op de geafficheerde prijzen krijgen. RecyKleer wordt volledig door vrijwilligers bemand. Zij staan in voor het sorteren van ingeleverde goederen alsook het mooi presenteren en de verkoop ervan.

Wanneer is RecyKleer open?

Onze vrijwilligers ontvangen je met open armen op woensdag tussen 13.30 en 16.30 uur, op donderdag tussen 15 en 18 uur en op zaterdag tussen 10 en 13 uur.

Deel op facebook
Deel op twitter