Jullie kozen voor RecyKleer

Lennik zet in op sociale contacten, duurzaamheid en sociale inclusie.

In ons nieuwe pand in de Hendrik Ghijselenstraat 9, opende 27 juni niet enkel een Babytheek, maar ook een tweedehandswinkel. Twee verschillende concepten waarvan wij overtuigd zijn dat ze elkaar versterken.

De naam voor onze tweedehandswinkel kiezen, kan eenvoudig lijken. Toch was het een cruciale stap waarbij we jullie, onze inwoners, wilden betrekken en lieten participeren.

Donderdag 23 april lanceerden we via ons participatieplatform Lennik aan zet de oproep om ideeën voor een leuke naam achter te laten. Ideeën indienen kon tot uiterlijk woensdag 6 mei via mail, sociale media en Lennik aan zet. Jullie leverden 64 bijdragen en brachten daarbovenop reeds 22 steunstemmen uit.

De werkgroep ‘Tweedehandswinkel’ maakte vervolgens uit deze lijst een shortlist van hun 5 favoriete namen waarvan het college van burgemeester en schepenen kennis nam.

Tussen 14 en 29 mei konden jullie vervolgens op jullie favoriete naam voor de tweedehandswinkel stemmen. In totaal brachten 55 inwoners hun stem uit. Bedankt!

49 personen participeerden rechtstreeks via Lennik aan zet en 6 anderen stuurden hun stem via mail.
RecyKleer stak er met 27 stemmen met kop en schouders bovenuit. Daarna volgden Kwintencirkel met 11, Neuze neuze met 10, ’t kapstokske met 5 en In de kabas met 2 stemmen.

Woensdag 1 juli werden de resultaten van dit participatietraject op de gemeenteraad voorgelegd.