Voedselverspilling

Binnen de gemeente en het OCMW van Lennik kunnen we via de provincie Vlaams-Brabant een project rond voedselverspilling uitwerken. Dit is een thema dat heel wat partners aanbelangt en belangrijk is in het kader van gezondheid en klimaatverandering.

Wij zijn hierbij opzoek naar partners die mee willen werken aan dit project. Welke vorm dit precies zal aannemen voor de gemeente Lennik, zal uit de werkgroep blijken. Om dit alles in goede banen te leiden, worden we via de subsidie van de provincie Vlaams-Brabant ondersteund door de vzw Foodwin.

Heb jij expertise rond voedselverspilling en word je graag stakeholder binnen dit project? Geef hier je idee.

Terugblik op de eerste workshop

In Lennik is er duidelijk veel enthousiasme om samen te werken in de strijd tegen voedselverspilling. Samen met een groep lokale stakeholders, co-creëren we een actieplan tegen voedselverspilling. We doorlopen daarvoor een traject van drie workshops. De eerste van deze workshop vond plaats op woensdag 8 juli 2020. Speciale omstandigheden vragen om speciale maatregelen, dus deze workshop was online.

Voor de workshop vulden de deelnemers een bevraging in die polste naar initiatieven in Lennik tegen voedselverspilling, en de verwachtingen voor de workshop.
Doorheen de workshop brachten we in kaart wat er al gebeurt tegen voedselverspilling in Lennik, kregen de deelnemers info en inspiratie, en genereerden we samen ideeën. De deelnemers gaven tenslotte ook aan op welke sectoren ze liefst zouden inzetten. Klik hier om het volledige verslag in te kijken.

Tijdens de volgende workshop op donderdag 24 september zullen we verder bouwen op deze basis, en werken aan een actieplan met concrete acties.
Heb ook jij interesse om hieraan deel te nemen?