home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Jullie bijdragen

Word ook jij zwerfvuilmeter of -peter?

(Blok) Cottemstraat, Kothemstraat, Steenbergstraat, Vaerenbergstraaat
Bestaande zwerfvuilmeter of -peter Dorus B.
0 0
Log in om te stemmen

Word ook jij zwerfvuilmeter of -peter?

Lus Brusselsestraat, Scheerweidestraat en de Steenbergstraat
Bestaande zwerfvuilpeter Stijn L
0 0
Log in om te stemmen

Wil jij deel uitmaken van de advies-schrijfgroep Omgeving?

Als landbouwersvrouw vind ik het belangrijk dat er in Lennik plaats blijft voor de landbouw met respect voor de omgeving. Daarnaast heb ik vanuit mijn diploma dierenzorg ook kennis rond dierenwelzijn. Ik woon nog maar 10 jaar officieel in Lennik maar heb mij via burgerparticipatie al heel wat ingezet voor de gemeente. Ook voor dat er sprake was van officiële burgerparticipatie gaf ik zo veel mogelijk input voor de beleidsvorming rond landbouw in Lennik. De landbouw in Lennik is zeer belangrijk om het landelijke karakter van deze gemeente te behouden. Daarnaast vind ik ook natuur en milieu belangrijke thema’s (en wie ons kent weet dat dit geen holle woorden zijn maar dat we hier ook echt naar leven). Als mama van 2 kinderen, vind ik het essentieel dat zij in een goede omgeving kunnen opgroeien. Ik wil dus graag mijn steentje/mening bijdragen, zodat Lennik de mooie, landelijke gemeente kan blijven die ze is.
Nathalie S.
0 0
Log in om te stemmen

Word ook jij zwerfvuilmeter of -peter?

Winkelstraat
Bestaande zwerfvuilmeter Lucienne S
0 0
Log in om te stemmen

Word ook jij zwerfvuilmeter of -peter?

Dorekensstraat, Lindenveldweg+ voetwegen die er op uitkomen+ speelplein de Ziener
Bestaande zwerfvuilpeter De Cuyper G
0 0
Log in om te stemmen

Welke plaatsen of straten in Lennik zou jij graag mooier en groener zien?

Tuinrangers
Allemaal! Wil de gemeente niet mee doen aan het project https://www.tuinrangers.be/? Om zo zowel publieke als privé plaatsen te vergroenen op een klimaatslimme en natuurvriendelijke manier!
Liese V.
0 0
Log in om te stemmen
Ontdek ze allemaal

Kom ook jij helpen met de aanplant van het Slagvijverbos?

06-12-2021

Zondag 19 december geven we op de akker tegenover slagvijver 19 de 1800 bomen en struiken een plaats. Een oppervlakte van 50 are of 0,5 ha zal worden bebost zodat het rond 2035 een leuke plek is waarin we zullen kunnen vertoeven en koelte opzoeken tijdens warme zomerdagen.

Hiermee geven we uitvoering aan het project "Groen Hoefijzer" dat eind 2020 werd goedgekeurd om meer toegankelijke natuur te creëren in de gemeente Lennik.   Inschrijven Schrijf je in via milieu@lennik.be en bezorg ons volgende info*: Naam: Emailadres: Telefoon of GSM-nummer: Aantal personen: Ik/ wij kom(en) graag mee aanplanten: tussen 10 en 12.30 uur of tussen 13.30 en 16 uur. *In het kader van de GDPR wetgeving geef ik de uitdrukkelijke toestemming dat bovenstaande gegevens intern door de dienst milieu van de gemeente Lennik worden gebruikt met als doelstelling je vlot te kunnen bereiken bij eventuele bijkomende mededelingen/ last-minute wijzigingen i.v.m. de bosaanplant Slagvijver.   Mobiliteit In de smalle straten rondom dit terrein is er geen parkeermogelijkheid. Kom te voet of met de fiets. Parkeren kan aan de sporthal, langs de Alfred Algoetstraat en de Gustaaf Van der Steenstraat. Vandaar kan men dan te voet naar het terrein gaan. Parkeren in de smalle straten rondom het terrein zal verboden zijn om doorgang van hulpdiensten niet te verhinderen. Klik hier voor het mobiliteitsplan.   Praktisch Wij voorzien enkele spades, maar breng de jouwe gerust mee. Voorzie daarnaast zeker ook kleding aangepast aan de weersomstandigheden en laarzen gezien het terrein er door de neerslag van de afgelopen dagen nat en modderig bij ligt. Wij zorgen voor een covid-safe maar hartverwarmend hapje en drankje.
Meer nieuws & activiteiten

Geef jij graag je advies over het gemeentelijk ruimtelijke structuur-/ beleidsplan, de RUPs of stedenbouwkundige verorderingen?

De GEmeentelijke COmmissie Ruimtelijke Ordening of GECORO, geeft advies inzake de ruimtelijke ordening op het niveau van de gemeente en dit zowel op vraag van de gemeente als uit eigen beweging.

Ik stel mij kandidaat voor de GECORO

Bouw mee aan de toekomst van Lennik

Via het platform "Omgeving" gaan we samen op zoek naar manieren om leven in Lennik beter te maken met betrekking tot: GECORO, leefbaarheid, duurzaamheid, trage wegen, infrastructuur, verkeersleefbaarheid, vergroening, klimaatneutraal, erfgoed, landbouw, kernversterking, natuur en bos, mobiliteit, zwakke weggebruikers, dierenwelzijn, schoon water en …