Deel op facebook
Deel op X

Jullie bijdragen

Hoe zou jij de verkeersveiligheid in de dorpskernen aanpakken en/ of verhogen? 

Doorgaand verkeer uit de dorpskern houden
Een omleiding rond het centrum van St-Kintens en St-Martens zou de leefbaarheid enorm verhogen. Bovendien zou de omgeveing van de scholen in St-Kwintens ook een stuk veiliger worden. Belangrijke voorwaarde is wel dat er aan deze ringweg geen nieuwe verkaveingen komen. Deze weg is uitsluitend voor het doorgaand verkeer bedoeld (anders komen er daar in een verdere toekomst ook weer "vanzelf" snelheidsbeperkingen). De bijgevoegde schets is slechts een zeer ruwe indicatie (moet zeker nog verder uitgewerkt worden).
André K.
0 3
Log in om te stemmen

Hoe zou jij de verkeersveiligheid in de dorpskernen aanpakken en/ of verhogen? 

Masiusplein
Het Masiusplein aanpassen zodat zwakke weggebruikers en gemotoriseerde voertuigen elkaar niet drie keer kruisen.
Sofie H.
0 0
Log in om te stemmen

Welke plekken in Lennik zijn voor jou zo waardevol dat je de open ruimte er graag zou vrijwaren?

Ecologische kernversterking met Pajotse landschapselementen.
In St-Kwintens is er gezien het hoge bouwritme nood aan meer groen aan de kern. Een betonsprint is het centrum al jaren aan het verharden. Bij velen groeit het besef dat er ipv verharding en uitbreiding eerder nood is aan een groene long voor die kern. De woonbehoefte voor Lennik is trouwens nu al ingevuld voor de komende 20 jaar. De open ruimte rond de Veldstraat leent zich perfect voor zo’n ecologische kernversterking. Vroeger kende deze zone al een typisch Pajotse inrichting met hoogstam fruitbomen, hagen, heggen en andere kleine landschapselementen. Rond de Veldstraat huizen ook koestersoorten zoals de steenuil, fazant, valk en vleermuis. Ook deze zijn gebaat bij ecologische kernversterking ter instandhouding van hun leefgebied. Het zou dus een enorme meerwaarde betekenen voor St.-Kwintens moest het gebied opnieuw worden ingericht met landschapselementen die zo typisch zijn voor het Pajottenland en daarnaast ook poelen. Een win-win voor gemeente, inwoners en fauna en flora.
Maarten V.
0 0
Log in om te stemmen

Heb jij ideeën voor het opwaarderen van trage wegen?

Is het mogelijk om de wandelweg vanaf Ter Heidestraat naar Oplombeek te herstellen ( hakseling en breedte van de weg) en dit voor een vlotte doorgang. Bedankt en vriendelijke groeten Jean Van Vlaenderen
Jean V.
0 1
Log in om te stemmen

Hoe zou jij de verkeersveiligheid in de dorpskernen aanpakken en/ of verhogen? 

Fietsstraten?
Er wordt snel gereden, ook in de kleinere straten. Wanneer ik ga lopen kom ik (te) vaak in een onveilige situatie terecht. Voor automobilisten lijkt het een veilige situatie maar als loper/voetganger/fietser voelt dat niet zo aan. Misschien kunnen er verkeersborden wijzen op de snelheidsbeperking, op aandacht voor de zwakke weggebruiker of er kunnen fietsstraten aangelegd worden?
Ellen V.
0 0
Log in om te stemmen

Hoe zou jij de verkeersveiligheid in de dorpskernen aanpakken en/ of verhogen? 

Frans van der steenstraat
Bomen langs de weg vanaf nr 200 ong. Op snelheidsvertragend effect te krijgen. Vanaf nr 200 halen auto's hier elkaar regelmatig in. Snelheid is hier 50km/uur. Gemeente neemt pas actie nadat er elke keer geklaagd is geweest. Wat proactiever hiermee omgaan zou leuk zijn
Katrien W.
0 0
Log in om te stemmen
Ontdek ze allemaal

Grote lenteschoonmaak tegen zwerfvuil. Help ook jij mee?

22-03-2025
Ook in 2025 organiseert Lennik een grote lenteschoonmaak van bermen, straten en open ruimten. Deze actie tegen zwerfvuil is noodzakelijk omdat er nog steeds teveel afval niet in de vuilnisbak terecht komt. Help ook jij mee?

Met deze jaarlijkse campagne wordt enerzijds ingezet op de bewustmaking van het zwerfvuilprobleem. Anderzijds heeft deze als doel nieuwe burgers te motiveren zich mee in te zetten in de strijd tegen zwerfvuil.

Ruim tussen 22 maart en 6 april mee zwerfvuil op. 

Op zaterdag 26 april organiseren we een slotmoment. Meer info volgt.

Wil jij je steentje bijdragen aan deze actie?

Meld je aan bij de dienst milieu en maak van je buurt een leuke buurt zonder zwerfvuil.
De milieudienst zorgt voor de gepaste materiële ondersteuning.

Via mooimakers

Bestel je materiaal via Mooimakers: mooimakers.be/webwinkel. Mocht er geen voorraad meer zijn of loop je vast bij het aanmaken van je profiel of het indienen van je bijdrage op Lennik aan zet? Neem dan contact op met info@lennik.be of 02 532 41 15.

Via de uitleendienst van gemeente Lennik

De gemeente heeft een uitleendienst van grijptangen, fluohesjes en handschoenen. Ook is er steeds een voorraad witte en blauwe zakken beschikbaar. Reserveer tijdig je materiaal via info@lennik.be of 02 532 41 15. Na afloop van deze actie ben je verplicht het materiaal dat je leende opnieuw in te leveren.

De smaak te pakken?
Engageer jij je graag het hele jaar?

Werk jij in de toekomst tijdens je wandelingen graag samen met ons aan een proper Lennik? Registreer je als zwerfvuilmeter of -peter via https://lennikaanzet.be/omgeving/topics/773

Het ingezamelde zwerfvuil laten ophalen?

Het zwerfvuil dat je inzamelde kan je laten ophalen. Dit kan via de website van de gemeente via https://www.lennik.be/meldpunt met als type ‘Zwerfvuil ophalen bij meter/peter’. Deze melding komt rechtstreeks bij de technische dienst terecht en zorgt zo voor een vlotte ophaling van het zwerfvuil. Heb je geen toegang tot de website? Laat het weten aan het onthaal van het gemeentehuis via 02 532 41 15. 

Meer nieuws & activiteiten

Geef jij graag je advies over het gemeentelijk ruimtelijke structuur-/ beleidsplan, de RUPs of stedenbouwkundige verorderingen?

De GEmeentelijke COmmissie Ruimtelijke Ordening of GECORO, geeft advies inzake de ruimtelijke ordening op het niveau van de gemeente en dit zowel op vraag van de gemeente als uit eigen beweging.

Ik stel mij kandidaat voor de GECORO

Bouw mee aan de toekomst van Lennik

Via het platform "Omgeving" gaan we samen op zoek naar manieren om leven in Lennik beter te maken met betrekking tot: GECORO, leefbaarheid, duurzaamheid, trage wegen, infrastructuur, verkeersleefbaarheid, vergroening, klimaatneutraal, erfgoed, landbouw, kernversterking, natuur en bos, mobiliteit, zwakke weggebruikers, dierenwelzijn, schoon water en …