Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

In Lennik zit je goed

Lennik heeft heel wat troeven op vlak van zachte recreatie. Idyllische wandelpaadjes die slingeren langs het golvende landschap of pittige fietsroutes in de prachtige natuur die je kuiten testen. Jij, als Lennikenaar en ambassadeur van de streek, kent als geen ander de mooiste plekjes in Lennik. 

Zo is er het wandelnetwerk Pajottenland met momenteel 620 km aan wandelwegen. Lennik was één van de pioniers van het huidige wandelnetwerk en kent daardoor ook een fijnmazig netwerk met maar liefst 86 km trage wegen opgenomen in het netwerk.

Daarnaast is er uiteraard ook het fietsnetwerk Vlaams-Brabant met ongeveer 2150 km fietsplezier waarvan +/- 32 km op Lenniks grondgebied loopt.

Jouw expertise telt.
Samen met jou en andere geëngageerde burgers kwam de denkgroep op donderdag 20 mei om 19 uur voor het eerst samen tijdens een digitaal overleg. 

Met de statistieken en bevraging gebruikers netwerken in het achterhoofd, werd de nood aan meer rustplekjes onder de vorm van zitbanken/picknickbanken langsheen het fiets- en wandelnetwerk duidelijk.

De denkgroep begon met het bekijken van het huidige aanbod rustplekjes en koppelde hieraan nieuwe noden en ideeën van burgers. Tot slot brainstormden ze over fietsherstelzuilen, laadpalen en bijkomende informatieborden langsheen het fiets- en wandelnetwerk.

Het hele verslag van de denkgroep kan je hier nalezen. Heb je nog een ander idee, dan mag je dit hier ook altijd delen.

 

Op 2 september gaven we de denkgroep een terugkoppeling over het project ‘In Lennik zit je goed’.

De concrete uitwerking staat ondertussen een stuk verder en de planning voor de uitrol van nieuwe rustplekjes in Lennik werd opgemaakt.
Benieuwd waar je binnenkort leuk kan picknicken of gezellig even tot rust kan komen? Ontdek alle plekjes in het verslag

 

Deel op facebook
Deel op twitter